Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Вінниці на 5 років ув’язнено громадянина рф, який публічно підтримував збройну агресію своєї держави

За публічного обвинувачення прокурорів Вінницької обласної прокуратури суд до 5 років позбавлення волі засуджено громадянина рф, який тривалий час проживає у Вінниці.

Суд визнав його винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, зберіганні з метою розповсюдження творів, що пропагують національну нетерпимість та дискримінацію, а також виправдовуванні, визнанні правомірною збройної агресії рф проти України і глорифікації її учасників (ч. 1 ст. 110, ч. 1 ст. 300, ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Прокурор у суді довів, що 70-річний чоловік після повномасштабного вторгнення рф в Україну активно підтримував у соціальних мережах російську агресію та виправдовував дії військово-політичного керівництва держави-агресора.

Задля безпосереднього доступу до російських інтернет-ресурсів та заборонених в Україні соцмережах він використовував спеціалізовані програми обходу блокування. З власного акаунта він поширював на широку аудиторію антиукраїнські матеріали.

Засуджений визнавав Крим і Донбас територіями росії, тішився вторгненню окупаційних військ на Київщину, поширив фотознімок президента рф та тематичні картинки, які принижували Україну.

Крім того, чоловік зберігав у власному комп’ютері фотоматеріали зі сценами фізичного насилля, каліцтва та завдання смерті українцям з метою подальшого розповсюдження.

У судовому процесі засуджений свою вину не визнав. Після оголошення вироку його взяли під варту у залі суду.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ у Вінницькій області.