Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Харкові судитимуть ще одного експоліціянта, який присягнув на вірність державі-агресору

Харківська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього інспектора відділу реагування патрульної поліції Ізюмського РУП ГУНП в області за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що під час окупації м. Ізюм обвинувачений, будучи на той момент діючим працівником Нацполіції, перейшов на бік ворога.

Він патрулював місто, щоб окупанти почували себе у безпеці. Після цього він почав схиляти своїх колег підтримувати представників держави-агресора.

Обвинувачений разом з російськими військовими приїхав за місцем проживання одного з поліцейських. Вони провели «обшук», під час якого протиправно вилучили вогнепальну мисливську зброю та інше особисте майно правоохоронця.

Згодом обвинувачений «працевлаштувався» до «Отделения полиции № 2 (дислокация г. Изюм) так званого «УВД ВГА Харьковской области». Обійняв псевдопосаду «начальника отделения участковых уполномоченных полиции и по делам несовершеннолетних».

Досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого в м. Полтаві, оперативний супровід — співробітники ДБР, Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України та Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.