Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Харкові викрито «блогера», який у соцмережах популяризував ідеї срср

За процесуального керівництва Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова громадянину повідомлено про підозру у виготовленні, поширенні, публічному використанні комуністичної символіки та пропаганді комуністичного тоталітарного режиму (ч. 2 ст. 436-1 КК України).

За даними слідства, безробітний харківʼянин створив у відеохостингу YouTube власний анонімний канал. Уявивши себе «блогером», він популяризував комуністичну символіку срср, вихваляв тоталітарний режим та розповсюджував кремлівські наративи.

Також для навʼязування власних «поглядів» він використовував сторінки у Instagram та у забороненій в Україні російській соцмережі.

Шанувальник совєтів супроводжував публікації візуальними зображеннями символіки комуністичного тоталітарного режиму, зокрема фотографіями прапора срср, значка червоної зірки, Жовтневої революції, а також портретами вождів.

За результатами проведення мистецтвознавчої експертизи його публікації містять символіку комуністичного тоталітарного режиму, яку використано під час збройної агресії російської федерації в Україні з метою формування позитивного ставлення до росії – спадкоємця срср.

Під час обшуку за місцем його проживання вилучено комп'ютер та мобільний телефон із доказами протиправної діяльності, а також власноруч виготовлену комуністичну символіку, яку він використовував під час зйомок пропагандистських відеороликів.

Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення: підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування проводить СВ ВП №1 ХРУП №3 ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.