Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Харкові затримано чоловіка, який передавав ворогу дані про місця дислокації українських захисників

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, підозрюваний був завербований представником головного управління генштабу збройних сил рф. Співробітник ворожої спецслужби «вийшов» на чоловіка через його антиукраїнські дописи у Telegram-чатах та запропонував співпрацювати. 

Підозрюваний погодився збирати інформацію про місця дислокації та переміщення особового складу і військової техніки Сил оборони на території Харкова та області. Ці дані він відправляв своєму куратору у вигляді повідомлень із зазначенням координат та позначок на мапах.

Зібрані підозрюваним відомості ворог використовував для планування прицільних атак по території Харківського регіону.

Правоохоронці викрили чоловіка. У ході обшуку, проведеного за місцем його мешкання, виявлено та вилучено телефон з доказами протиправної діяльності.

За клопотанням сторони обвинувачення підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснює Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.