Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Херсоні прокуратура домоглася повернення громаді землі вартістю понад 3,2 млн грн

Херсонською окружною прокуратурою забезпечено виконання судового рішення, яким визнано недійсним рішення Херсонської міської ради та скасовано державну реєстрацію права оренди земельної ділянки вартістю понад 3,2 млн грн.

Встановлено, що міська рада передала товариству з обмеженою відповідальністю в оренду на 5 років земельну ділянку площею 0,23 га поза обов'язковою процедурою проведення земельних торгів, під приводом нібито знаходження на цій ділянці нерухомого майна.

Прокуратурою з’ясовано, що будь-яких підстав для передачі цієї землі в оренду у такий спосіб не було. На ділянці розташовані об’єкти нерухомого майна, що в 2019 році повернуті до комунальної власності міста за втручання прокуратури.

Враховуючи виявлені порушення, а також те, що територіальна громада фактично була позбавлена права використовувати землю найбільш ефективно і отримувати найвищу плату за користування нею, прокуратура звернулася до суду з позовом, який задоволено.

Відповідач намагався оскаржити рішення суду, проте Верховним Судом у складі колегії суддів Касаційного господарського суду скаргу товариства залишено без задоволення.

 

За інформацією Херсонської обласної прокуратури