Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Херсоні судитимуть ексдиректорку однієї зі шкіл, яка під час окупації впроваджувала російські стандарти освіти

Херсонською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишньої директорки однієї з місцевих шкіл за фактом колабораційної діяльності та пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2, ч. 3 ст. 111-1 КК України).

Слідством установлено, що обвинувачена під час окупації Херсона співпрацювала з ворогом. Заручившись підтримкою окупаційної влади, вона продовжила очолювати навчальний заклад для впровадження стандартів освіти держави-агресора.

Жінка схиляла педагогічного колектив до співпраці, забезпечувала освітній процес за російською програмою та підручниками рф.

Також вона реалізовувала окупаційну політику щодо впровадження «рубльової зони», розміщувала російську символіку. Виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося УСБ України в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.