Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Хмельницькому судитимуть дитячу лікарку, яка привласнила медпрепаратів на 300 тис грн

Прокурори Окружної прокуратури міста Хмельницького скерували до суду обвинувальний акт стосовно дитячої лікарки медичної установи за фактами привласнення чужого майна, несанкціонованої зміни інформації, яка оброблюється в автоматизованій системі, а також службового підроблення (ч. 4 ст. 191, ч. 1, ч. 3 ст. 362, ч. 1 ст. 366 КК України).

Розслідування встановлено, що упродовж 2021–2022 років жінка призначала хворим дітям ліки у завищених дозах. Надлишок лікарського засобу привласнювала та розпоряджалась ним на власний розсуд.

Також вона вносила неправдиві відомості до автоматизованої системи МІС «MEDICS» про перебування пацієнтів на стаціонарному лікуванні. Насправді вони не знаходилися у лікарні та не отримували жодних медичних послуг.

У такий спосіб медикиня привласнила майно медустанови на близько 300 тис грн.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Хмельницького районного управління поліції ГУНП в області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Хмельницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.