Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Хмельницькому викрито схему незаконного переправлення ухилянтів через кордон

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури двом особам повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення громадян через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, мешканці Хмельницького налагодили схему незаконного переправлення за кордон чоловіків призовного віку.

Вони виготовляли підроблені документи про встановлення II групи інвалідності та надавали консультації щодо порядку та місця перетину кордону. Цю «послугу» оцінювали у 3000 доларів США.

Під час передачі частини грошових коштів підозрюваних затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.

За результатами обшуків за місцями їх проживання та у приміщенні магазину, де вони працювали, вилучено грошові кошти у сумі 3100 доларів США та 5840 євро, мобільні телефони, комп'ютерну техніку, медичну документацію та чорнові записи.

Наразі прокуратура направила до суду клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у виді тримання під вартою.

Заходи з викриття проводили прокурори спільно зі слідчими ГУ Нацполіції в Хмельницькій області та співробітниками обласного Управління СБУ.

Примітка: відповідно до ст.  62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.