Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Житомирі до 12 років позбавлення волі засуджено учасника терористичної організації «днр»

За публічного обвинувачення прокурорів Житомирської обласної прокуратури суд ухвалив вирок жителю Донеччини за участь у діяльності терористичної організації та не передбачених законом збройних формувань (ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).

У порядку спеціального судового провадження його засуджено до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори довели, що засуджений з липня 2014 року служив у «гвардійській оперативно-тактичній групі «кольчуга» 1-го армійського корпусу міноборони днр». 

Бойовик з позивним «Веселий» у складі протитанкового дивізіону чинив опір українським правоохоронцям та воював проти військовослужбовців Збройних Сил України. Отримав псевдовійськове звання «старший лейтенант».

Також він брав участь у проросійських пропагандистських заходах. Виступав у відеосюжетах як «військовий експерт», розмірковуючи про те, чи зможуть ЗСУ взяти Донецьк штурмом. Давав інтерв’ю про бойову обстановку на позиціях окупантів, організацію харчування та побут ворожих військ. 

Наразі засуджений оголошений у розшук, у тому числі в міжнародний. Початок строку відбування покарання обчислюватиметься з дня його затримання. 

Спеціальне досудове розслідування здійснювало Управління СБУ в Житомирській області.