Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Житомирі судитимуть злочинне угруповання, яке налагодило міжрегіональний канал збуту метадону з місячним прибутком у 1,5 млн грн

Прокурори Житомирської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно сімох учасників злочинного угруповання за фактом незаконного придбання, зберігання, перевезення з метою збуту та збуту наркотичного засобу (ч. 3 ст. 307 КК України).

Розслідуванням встановлено, що протиправну діяльність організувала жителька Черкащини, залучивши ще шістьох знайомих з різних областей. Вона ж забезпечувала постачання оптових партій метадону.

Обвинувачені налагодили міжрегіональний канал збуту наркотичних засобів. Діяли за розробленим алгоритмом та з чітким розподілом завдань: кур’єрська доставка розфасованого товару, контроль за надходженням проплати через мобільний додаток, здійснення «закладок».

«Закладки» з наркотиками залишали у людних місцях – дворах багатоповерхівок, під рекламними банерами тощо.

Щомісячний прибуток від протиправної діяльності міг сягати 1,5 млн грн.

Правоохоронці викрили злочинне угруповання у січні 2023 року. Тоді у Житомирі затримали наркокур’єра з оптовою партією розфасованого метадону, призначеного для збуту.

Під час обшуків в інших співучасників вилучено готівку у різних національних валютах еквівалентом майже 150 тис грн, банківські картки, телефони, ноутбук тощо.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ Нацполіції в Житомирській області, оперативний супровід – Управління СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.