Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Житомирі трьом викладачам повідомлено про підозру у виправдовуванні російської збройної агресії

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури трьом житомирянам повідомлено про підозру у виправдовуванні та запереченні збройної агресії рф проти України (ч. 1, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, двоє підозрюваних викладають у професійному ліцеї Житомира, ще один – їхній колишній колега.

Під зустрічей у приміщенні освітнього закладу вони заперечували збройне вторгнення рф на територію нашої країни. Вбивства мирних жителів у Бучі називали театралізованими бутафорськими кадрами, а не воєнними злочинами рф. Іронізували щодо звільнення Збройними Силами України захоплених територій під Києвом.

У квітні 2022 року в обласному центрі російськими авіабомбами зруйновано ліцей, житлові будинки, лікарню та інші об’єкти цивільної інфраструктури. Проте підозрювані стверджували, що це зробив не ворог. 

Їхні розмови супроводжувалися російськими наративами.

Крім того, керівник фізвиховання звинуватив нашу країну у порушенні правил ведення війни, а керівництво держави – у початку третьої світової війни.

Досудове розслідування здійснює Управління СБУ в Житомирській області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.