Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Житомирі викрито чоловіка, який через зв’язки в благодійній організації переправляв ухилянтів за кордон

За процесуального керівництва Житомирської окружної прокуратури повідомлено про підозру місцевому жителю в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, чоловік налагодив протиправний «бізнес» на ухилянтах. Через знайомих він підшукував чоловіків призовного віку, які хотіли виїхати за кордон для уникнення служби у Збройних Силах України.

Пропонував їм «сприяння» у цьому за грошову винагороду. Обіцяв через свої зв’язки виготовлення документів як водію благодійної організації нібито з метою здійснення перевезень для потреб української армії. На їх підставі призовник міг вільно перетнути кордон.

Вартість пакету документів становила 135 тис грн.

Правоохоронці затримали чоловіка поблизу одного з ТРЦ Житомира відразу після одержання другої частини обумовленої суми від «клієнта». У нього вилучено гроші, документи, телефони та автомобіль. 

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Встановлюються усі обставини скоєння злочину та причетність інших осіб.

Досудове розслідування здійснює Житомирське райуправління поліції, оперативний супровід – Управління СБУ в Житомирській області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.