Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Житомирі викрито діяльність злочинного угруповання, яке виготовляло та збувало психотропи

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури повідомлено про підозру організатору та двом учасникам злочинної групи за фактами незаконного виготовлення, зберігання, перевезення з метою збуту та збуту психотропних речовин, а також зберігання наркотичного засобу без мети збуту (ч. 3 ст. 307, ч. 1 ст. 309 КК України).

Керівнику угруповання також інкриміновано незаконне придбання і зберігання прекурсорів, організацію та утримання місць незаконного виготовлення психотропів (ч. 1, ч. 2 ст. 311, ч. 2 ст. 317 КК України). 

За даними слідства, житомирянин налагодив та керував каналом з виготовлення та збуту наркотиків. Він, як і двоє його спільників, неодноразово відбували покарання за різні злочини.

Організатор орендував приміщення в гаражному кооперативі та встановив там необхідне обладнання. Прекурсори та інші компоненти купували через інтернет.

Ще двоє чоловіків допомагали виготовляти психотропи та збувати їх місцевим мешканцям.

У рамках слідства встановлено майже 20 епізодів збуту наркотиків. Викрили та припинили функціонування наркоканалу у січні 2023 року. 

Під час обшуків за місцем проживання підозрюваних та в гаражі вилучено партію наркотовару, готівку, електронні ваги, лабораторне приладдя, хімічні речовини, прекурсори, ємності тощо.

Наразі їм обрано запобіжні заходи, накладено арешт на майно.  

Досудове розслідування здійснює ГУ Нацполіції в Житомирській області, оперативний супровід – Управління карного розшуку ГУНП.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.