Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Житомирі заввідділенням медцентру одержав понад 63 тис грн хабара за допомогу у встановленні інвалідності

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури завідувачу відділенням одного з міських медцентрів та його пособнику повідомлено про підозру у вимаганні і одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, житель Коростенського району проходив у медустанові курс реабілітації. Він мав підстави для оформлення інвалідності.

За виготовлення необхідних документів посадовець медцентру вимагав від пацієнта гроші. Після одержання «гонорару» мав сприяти у встановленні членами МСЕК групи інвалідності.

Підозрюваний отримав першу частину хабара у розмірі 5 тис грн. Надалі для прикриття своїх протиправних дій залучив посередника, який висловив вимогу пацієнту надати вже 1,5 тис доларів США.

Після одержання цієї суми чоловіка затримали неподалік від медичної клініки, а неправомірну вигоду вилучили.

Загалом завідувач відділенням протягом лютого-березня 2024 року одержав 63,4 тис грн хабара.

Під час обшуків вилучено блокноти з чорновими записами, копії медичної документації, знімки, диски з медоглядами та автомобіль.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів та відсторонення заввідділенням від посади.

Встановлюються обставини скоєння злочину та ймовірна причетність інших медичних працівників.

Протиправну діяльність викрито прокуратурою спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в Житомирській області ДСР НП України та ГУНП в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.