Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У Житомирі жінку викрито на продажі автівок, призначених для відправлення військовим на фронт

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури громадянці повідомлено про підозру у незаконному використанні з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

За даними слідства, жителька Житомирського району займалася продажем автівок, ввезених з-за кордону під виглядом гуманітарної допомоги для Збройних Сил України.

За оперативною інформацією, автомобілі ввозив нібито благодійний фонд з місцем реєстрації у Вінниці. Вони призначалися для відправлення військовослужбовцям на фронт. 

Фактично пригнані іномарки паркували на території домоволодіння підозрюваної для продажу. Клієнтам пропонували великий асортимент – Hyundai Santa Fe, Mersedes ML, BMW X5, Suzuki Grand Vitara, Nissan X-Trail, Volkswagen Passat.

Правоохоронці викрили незаконну оборудку з гуманітарною допомогою відразу після продажу трьох автомобілів за 15 тис доларів США. Жінку затримали, а готівку вилучили.

Під час обшуку у підозрюваної виявлено ще чотири автівки, підготовлені для реалізації.

Наразі усі сім транспортних засобів ринковою вартістю близько 1,5 млн грн вилучено. Вирішується питання щодо накладення на них арешту.

Також до суду заявлено клопотання про обрання підозрюваній запобіжного заходу.

У рамках слідства встановлюються обставини скоєння злочину та причетність інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції в Житомирській області, оперативний супровід – обласне Управління СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.