Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Учасникам злочинного угруповання повідомлено про підозру у заволодінні понад 4 млн підприємства НААН

За процесуального керівництва Мелітопольської окружної та Запорізької обласної прокуратур членам злочинного угруповання повідомлено про підозру у заволодінні майном державного підприємства в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, керівник та головний бухгалтер одного з державних підприємств Національної академії аграрних наук України організували злочинний механізм розкрадання його коштів. 

Для його реалізації вони залучили свого знайомого, на якого оформили фіктивне підприємництво. 

Упродовж чотирьох років вони перераховували підконтрольному суб’єкту господарювання кошти за неіснуючими договорами та в такий спосіб незаконно вивели з рахунків державного підприємства понад 4 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.