Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Участь в терористичній організації – арештовано бойовика «ДНР» (ФОТО)

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру учаснику незаконного збройного формування терористичної організації «ДНР» (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, перебуваючи у 2015 році у складі так званого «Оплоту», брав участь у боях в районі м. Ясинувата Донецької області. Він входив до складу угруповання, яке у 2014 році займалося ліквідацією поранених в бою військовослужбовців сил АТО. Крім того, він здійснював розвідку для здійснення артилерійських обстрілів позицій Збройних Сил України.

За оперативними даними, він прибув до Києва з АР Крим і шукав шляхи виїзду до Російської Федерації. Правоохоронці викрили бойовика в одному з хостелів столиці.

Наразі за клопотанням прокурора Шевченківським районним судом йому обрано безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління СБУ за оперативного супроводу управління контррозвідки ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.