Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Україна екстрадувала до Польщі організатора каналу нелегального переправлення іноземців до ЄС

У рамках міжнародно-правового співробітництва органи прокуратури України забезпечили екстрадицію до Республіки Польща громадянина іноземної країни з метою подальшого притягнення його до кримінальної відповідальності.

В рамках розслідування кримінального провадження українські правоохоронці встановили групу осіб, яка організувала нелегальне переміщення до Європейського Союзу громадян з країн підвищеного терористичного ризику.

Осіб переміщували транзитом через російську федерацію та республіку білорусь до Республіки Польща та інших європейських країн.

На підставі отриманих від української сторони матеріалів органи прокуратури Республіки Польща заочно пред’явили обвинувачення організатору схеми та оголосили його у міжнародний розшук.

Чоловіка затримали на території Хмельницької області в рамках спільної спецоперації Офісу Генерального прокурора, Київської та Хмельницької обласних прокуратур, ДЗНД Служби безпеки України, ГУ Нацполіції в Київській області та компетентних органів Республіки Польща.