Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Українські прокурори пройшли практикум «Психологічна стійкість лідерів і команд під час війни»

Протягом двох днів керівники підрозділів Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу Генерального прокурора, а також керівники регіональних спецпідрозділів працювали з темою психічного здоров’я та розвитком психологічної стійкості в командах.

У час надскладних викликів, підтримка колег у подоланні психоемоційних кризових ситуацій є важливою, тим більше, коли мова йде про команди й керівників, які розслідують міжнародні злочини, повʼязані з російським вторгненням в Україну.

"Прокурори та слідчі щоденно стикаються з надскладними ситуаціями: виїжджають на місця загибелі людей, спілкуються з жертвами катувань, сексуального насильства, близькими загиблих.

Але ж не варто забувати, що прокурори й слідчі – це також люди. Пропускаючи весь цей біль через себе, вони самі зазнають травмуючого впливу цих страшних подій, що негативно впливає на їх психоемоційний стан. Відтак підтримка цих людей є критично важливою", – ділиться Юрій Бєлоусов, начальник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу Генпрокурора.

Працювала з прокурорами над важливими аспектами психологічної персональної та командної стійкості психотерапевтка, консультантка з психічного здоров’я в організаціях Анна Метельська.

Практикум організовано JustGroup за підтримки ПРООН в Україні. В листопаді така робота з прокурорами продовжиться.

Захід проходив в межах розробки та реалізації системного підходу до розвитку психологічної стійкості людського капіталу інфраструктури протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, яку здійснює JustGroup за підтримки міжнародних партнерів.