Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Українські прокурори разом зі словацькими колегами посилюють співпрацю у сфері контролю небезпечних речовин

У Словаччині відбувся спеціалізований тренінг в рамках проєкту «TRIGLAV — Посилення боротьби з РХБЯ-загрозами на словацько-українському кордоні». В навчанні взяли участь представники правоохоронних органів обох країн, в тому числі 15 українських прокурорів.

«Мета цих навчань — зробити нашу співпрацю максимально ефективною, поділитися найкращими практиками, професійно обговорити захист спільного кордону від радіаційних, хімічних, біологічних та ядерних загроз (РХБЯ). Налагодження міжінституційної співпраці надзвичайно важливе для протидії та запобіганню таким злочинам», — зазначив радник Генерального прокурора Максим Попов.

Українські та словацькі правоохоронці й прикордонники вже стикались з випадками нелегального перевезення РХБЯ-елементів через кордон. З початком повномасштабної агресії росії загрози лише посилились.

«Завдяки цьому заходу ми отримали важливі знання та інформацію, розібрали реальні кейси. Це допоможе нашим правоохоронцям забезпечити належний контроль за переміщенням радіаційних, хімічних, біологічних та ядерних матеріалів і речовин, а також бути готовими до реагування та розслідування відповідних випадків», — коментує керівник Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу Генерального прокурора Борис Індиченко.