Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Українські прокурори взяли участь у практичному Міжнародному семінарі з питань розслідування та кримінального переслідування за воєнні злочини

Генеральний прокурор Андрій Костін разом з Міністром юстиції Хорватії Іваном Маленицею, Генеральною прокуроркою Хорватії Златою Хрвой Шипек та послом Клінтом Вільямсоном відкрили практичний Міжнародний семінар з питань розслідування та кримінального переслідування за воєнні злочини для українських прокурорів і слідчих. Захід пройшов у місті Спліт, Хорватія.

Українська делегація, до складу якої увійшли слідчі Національної поліції та Служби безпеки України, а також представники Офісу Генерального прокурора, отримала унікальну можливість перейняти досвід хорватських та міжнародних експертів. Зокрема зупинялися на питаннях:

- захисту культурних цінностей та об'єктів, що містять небезпечні сили;

- розслідування та переслідування злочинів, пов'язаних з незаконним позбавленням волі та насильницькими зникненнями;

- реформування системи правосуддя в рамках підготовки до вступу в ЄС.

"Досвід Хорватії є безцінним для України як у розслідуванні міжнародних злочинів, так і в підготовці до повноправного членства у Європейському Союзі", – зауважив Андрій Костін.

Він подякував Міністерству юстиції Хорватії та особисто Міністру Івану Малениці, Консультативній групі з питань найтяжчих міжнародних злочинів (ACA) та Джорджтаунському університету за реалізацію цієї своєчасної та важливої ініціативи.