Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Українські та міжнародні експерти навчають прокурорів ефективним механізмам міжнародного співробітництва

Офіс Генпрокурора за підтримки Ради Європи в Україні, проєкту ЄС «Право-Justice» та Тренінгового центру прокурорів України організував тренінг «Міжнародне співробітництво під час кримінального провадження».

Тренінг проводиться для близько 60 учасників – керівників обласних прокуратур, їхніх заступників, а також прокурорів регіональних профільних підрозділів.

Під час дводенного навчання зосереджують увагу на напрацюванні процесуальних механізмів міжнародного співробітництва, консолідації зусиль національних правоохоронних органів та компетентних органів іноземних держав, а також співпраці з міжнародними судовими установами.

Генеральний прокурор Андрій Костін привітав присутніх та підкреслив, що здатність навчатися та професійно зростати є запорукою розвитку органів прокуратури.

«Динаміка останніх років демонструє, що Україна все активніше взаємодіє з європейськими правовими інституціями. Зростає кількість запитів про міжнародну правову допомогу та екстрадицію, розширюється участь українських прокурорів у спільних слідчих групах тощо», – наголосив він.

Андрій Костін зазначив, що надзвичайно важливу роль відіграє співробітництво органів прокуратури з іноземними колегами для притягнення до відповідальності за злочини, пов’язані з російською агресією.

Станом на сьогодні зареєстровано майже 133 тисячі воєнних злочинів та злочинів агресії. Кожен факт вимагає ретельного розслідування та притягнення до відповідальності виконавців і командування.

Генпрокурор подякував партнерам з Євроюсту, Інтерполу, Офісу Ради Європи в Україні та проєкту ЄС «Pravo Justice» за плідну співпрацю й підтримку у посиленні інституційної спроможності прокуратури у цій важливій сфері.