Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Утримували у трудовому рабстві 120 людей - у Києві судитимуть злочинну групу

Дарницькою окружною прокуратурою міста Києва затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт відносно шістьох учасників злочинної групи за фактом торгівлею людьми (ч. 3 ст. 149 КК України).

Розслідуванням встановлено, що учасники злочинної групи у 2021 році організували схему вербування соціально незахищених громадян для утримання їх у трудовому рабстві. На залізничних вокзалах Києва, Дніпра та Одеси вони вербували громадян, які перебували у складних життєвих умовах та не мали постійного місця проживання. Потерпілим обіцяли роботу на агропідприємстві у Дніпропетровській області та зарплату від 3000 до 4000 грн на місяць, а також безкоштовне житло і харчування.

Натомість, людей розселяли у напіврозвалених будинках із абсолютно відсутніми умовами для проживання та змушували безоплатно працювати по 12-16 годин на добу на найтяжчих роботах. Також обвинувачені шляхом обману відбирали у потерпілих мобільні телефони і паспорти  та не виплачували обіцяні гроші. У разі спроби самовільно покинути агропідприємство їм погрожували фізичною розправою.

На момент проведення обшуків на території агропідприємства у трудовому рабстві перебувало 120 осіб.