Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ухилення від сплати податків на 32 млн грн – повідомлено про підозру трьом директорам підприємств тютюнової галузі та податківцю

За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури трьом директорам підприємств повідомлено про підозру в ухиленні від сплати податків (ч. 3 ст. 212, ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 212 КК України), а також начальнику управління ГУ ДПС в Тернопільській області – у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, керівники фірм не сплатили митних зборів на понад 32 млн грн при імпорті партії тютюну.

Для подальшого уникнення сплати цієї суми підозрювані під час тривалих судових процесів щодо стягнення заборгованості перереєстрували все майно на інше підприємство, а фірму-боржницю ліквідували, не погасивши борги. Такі дії унеможливили стягнення 32 млн грн боргу.

Посприяв у реалізації їхнього задуму своєю службовою недбалістю посадовець ГУ ДПС в області, який допустив ліквідацію вище зазначеної фірми.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Львові.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.