Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ухилення від сплати податків на понад 118 млн грн – завершено розслідування стосовно народного депутата України (ФОТО)

Прокурорами Офісу Генерального прокурора завершено досудове розслідування стосовно народного депутата України за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України).

Розслідуванням встановлено, що протягом 2012-2019 років народний обранець займався підприємницькою діяльністю – здійснював систематичний продаж нерухомості в багатоквартирних житлових будинках у с. Петропавлівська Борщагівка та с. Софіївська Борщагівка  на Київщині без реєстрації фізичною особою-підприємцем чи юридичною особою. Доходи від реалізації цих квартир та нежитлових приміщень він декларував як доходи фізичної особи від продажу власного майна, а не від підприємницької діяльності, із застосуванням ставки податку в розмірі 5% замість 18%.

За даними експертизи такі дії підозрюваного призвели до ненадходження до держбюджету понад 118 млн грн податку на доходи фізичних осіб та податку на додану вартість.

Відповідно до вимог ст. 290 КПК України підозрюваному та його захисникам повідомлено про завершення досудового розслідування та надано доступ до матеріалів кримінального провадження для ознайомлення.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.