Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ухилення від сплати податків на понад 7,5 млн грн – підозрюють директора підприємства (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру директору одного з підприємств за фактом ухилення від сплати податків (ч. 3 ст. 212, ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 212 КК України).

За даними слідства, у 2018-2020 роках директор підприємства за пособництва митного брокера ухилився від сплати ввізного мита та податку на додану вартість на понад 7,5 млн грн під час розмитнення товарів загального вжитку – ліхтариків, які завозились з-за кордону, як товари військового призначення. У митних деклараціях вони зазначали неправильний код Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності. У такий спосіб імпортер уникнув сплати ввізного мита та податку на додану вартість, оскільки товари військового призначення не підлягають оподаткуванню.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Раніше прокурорами Офісу Генерального прокурора до суду направлено обвинувальні акти стосовно трьох митників, які допустили службову недбалість при розмитненні цього товару. Судовий розгляд на теперішній час триває.

Досудове розслідування здійснювало Головне слідче управління ДБР за оперативного супроводу Головного оперативного управління ДБР.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.