Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ухилявся від несення військової служби – повідомлено про підозру депутату та пособнику

За процесуального керівництва Чернігівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони повідомлено про підозру депутату Семенівської міської ради Чернігівської області та військовослужбовцю ДПСУ.

Депутату інкриміновано ухилення від військової служби та шахрайство (ч. 4 ст. 409, ч. 2 ст. 190 КК України), а військовослужбовцю – зловживання службовим становищем, підробку документів та пособництво в ухиленні від військової служби (ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 409 КК України)

За даними слідства, депутат, будучи призваним на військову службу, діючи за пособництва військовослужбовця, ухилявся від служби упродовж 90 днів. У цей час він безпідставно отримував грошове забезпечення та додаткові виплати як військовослужбовець. Таким чином шляхом шахрайства, посадовець заволодів понад 157 тис грн виплат. У цьому йому сприяв військовослужбовець – безпосередній начальник депутата, який не реагував на відсутність підлеглого та зазначав у документах, що той несе службу у прикордонних нарядах.

Досудове розслідування здійснюється ТУ ДБР, розташованим у м. Києві, за оперативного супроводу ГВ ВВБ «Центр» ДПСУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.