Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
В Івано-Франківську судитимуть стрілка «лнр», який від початку повномасштабного вторгнення воює проти України

Прокурори Івано-Франківської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Луганщини за фактами державної зради, колабораціонізму, участі у незаконних збройних формуваннях та терористичній організації (ч. 1, ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).

Слідством встановлено, що на початку повномасштабного російського вторгнення обвинувачений перейшов на бік ворога та вступив до НЗФ так званої «лнр».

Він забезпечував безпеку контрольних пунктів, перевіряв документи мешканців окупованих територій для виявлення військовослужбовців Збройних Сил України.

Із березня 2022 року неодноразово брав участь у бойових діях проти Сил оборони України на посаді стрілка «механізованого відділення 13-го батальйону територіальної оборони «Кулькін», що входить до так званого «2-го армійського корпусу народної міліції лнр».

Бойовик воює переважно на території Луганської області.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ в Івано-Франківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.