Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
В Одесі на хабарі викрито командира відділення, який видавав себе за посадовця РТЦК та СП

За процесуального керівництва прокурорів Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру командиру відділення однієї з військових частин ЗСУ за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, видаючи себе за посадову особу одного з районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки в Одеській області, одержав 2500 доларів США. За ці кошти він обіцяв сприяння військовозобов’язаному у виготовленні та наданні документів, які були б законною підставою для перетину державного кордону.

Правоохоронці затримали його в порядку ст.208 КПК України після передавання документів і одержання хабара.

Наразі йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави в сумі 268 400 грн.

Перевіряється причетність інших осіб до вчинення злочину.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі слідчого управління ГУ НП в Одеській області за оперативного супроводу співробітників Департаменту військової контррозвідки УСБ України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.