Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
В Одесі повідомлено про підозру заступнику командира частини, який одержав хабар за не відправлення в райони ведення бойових дій

За процесуального керівництва прокурорів Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру заступнику командира частини з морально-психологічного забезпечення військової частини за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, на початку грудня 2023 року він вимагав та одержав від підлеглого військовослужбовця 15 000 грн за неподання до списку осіб, які у подальшому будуть відправлені в райони ведення активних бойових дій на території України.

Правоохоронці затримали командира в порядку ст. 208 КПК України після одержання неправомірної вигоди.

Наразі готується клопотання до суду про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Одеського районного управління поліції № 1 ГУНП в Одеській області, оперативний супровід – працівники 7 управління Департаменту контррозвідки СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.