Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
В Одесі учасникам організованої групи повідомлено про підозру у незаконному поводженні зі зброєю та боєприпасами

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону трьом громадянам та військовослужбовцю повідомлено про підозру у незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, підозрювані, діючи у складі організованої групи, з метою незаконного збагачення систематично збували зброю, бойові припаси та вибухові речовини із зони бойових дій на території Одеси.

Правоохоронці затримали всіх учасників групи в порядку ст. 208, ст. 615 КПК України після збуту 3-х ручних осколкових гранат Ф-1 із запалами типу УЗРГМ-2 до них загальною вартістю 450 доларів США.

Загалом правоохоронці задокументували факт збування ними
4-х ручних осколкових гранат Ф-1, 145 патронів калібру 5,45 мм, 1 патрон калібру 9 мм та пістолет системи Макарова з магазином до нього на загальну суму 1900 доларів США.

Наразі підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою
з альтернативою у виді застави.

Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого відділу Одеського районного управління поліції № 1 ГУНП в Одеській області, оперативний супровід – співробітники 2 відділу ГВЗНД Управління СБУ в Одеській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.