Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
В Одесі військовослужбовця тероборони судитимуть за продаж гуманітарної допомоги

За процесуального керівництва Одеської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері до суду скеровано обвинувальний акт стосовно військовослужбовця територіальної оборони за фактами незаконного використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, викрадення та незаконного поводження зі зброєю і бойовими припасами (ч. 3 ст. 201-2, ч. 1 ст. 262, ч. 1 ст. 263 КК України).

Розслідуванням встановлено, що упродовж березня-травня 2022 року підозрюваний реалізував товари гуманітарної допомоги та благодійних пожертв. Він продав медичні товари, військову амуніцію та прилади на загальну суму 657 тис грн.

Окрім того, обвинувачений викрав вогнепальну зброю – карабін, що належав його співслужбовцю. У подальшому незаконно придбав 73 патрони до цієї зброї, чотири корпуси ручних осколкових гранат Ф-1, три запали УЗРГМ і один запал УЗРГМ-2, які без передбаченого законом дозволу зберігав за місцем свого проживання.

Досудове розслідування здійснювали слідчі слідчого управління ГУ Нацполіції в Одеській області, оперативний супровід ‒ співробітники Управління СБУ в Одеській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.