Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
В Офісі Генерального прокурора відбулися урочистості з нагоди 30-ї річниці Незалежності України (ФОТО)

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова привітала колектив Офісу Генпрокурора та обласних прокуратур з нагоди святкування 30-ї річниці Незалежності України.

«Для багатьох рік був дуже важкий, проте, не дивлячись на це, кожен прокурор щоденною самовідданою працею робить свій внесок у розвиток і становлення нашої держави. Ми живемо і працюємо для України і її народу. Тому маємо робити все, щоб суспільство відчувало результати нашої роботи і довіряло прокуратурі», - зазначила Ірина Венедіктова.

Цьогоріч органи прокуратури успішно реалізували повноваження представництва інтересів держави у суді. Більшою у півтора рази є сума пред’явлених прокурорами позовів – 38 млрд грн і у два з половиною рази зросла сума задоволених позовів прокурорів – 20 млрд грн. Втричі більшою є площа повернутих державі земель – понад 37 тис га. Вдвічі збільшилася сума, на яку реально виконано рішень судів – 13,5 млрд грн.

Дієвішою стає протидія найзапеклішому внутрішньому ворогу благополуччя нашої держави – корупції. У півтора рази більшою є кількість скерованих до суду з обвинувальним актом корупційних кримінальних проваджень – майже дві тисячі. Збільшилася на третину кількість корупціонерів, відносно яких вироки набрали законної сили – майже 450.

Також Ірина Венедіктова зауважила, що активною і наступальною є боротьба з найнебезпечнішими проявами організованої злочинності. Більшою в понад півтора рази є кількість викритих і знешкоджених організованих груп та злочинних організацій – понад 3,5 сотні.

Генеральний прокурор констатувала, що один з найскладніших викликів, з яким наразі триває боротьба – це воєнні злочини. За сім тяжких років загинули більше чотирьох тисяч українських військовослужбовців та понад три тисячі цивільного населення, ще майже двадцять тисяч осіб отримали поранення. Винні у цьому мають бути покарані.

«Я переконана, що у нашому з вами завтра ми будемо ще більш ефективними, ніж сьогодні. Адже всі великі успіхи нашої незалежної та сильної держави складаються з успіхів кожного з нас. Тому ми маємо не зупинятися на досягнутому й надалі сумлінним виконанням своїх обов’язків щоденно сприяти утвердженню в державі верховенства права, законності та правопорядку», – наголосила Ірина Венедіктова.

Під час заходу Генеральний прокурор за сумлінне виконання службових обов’язків, ініціативність у роботі, високу професійну майстерність та з нагоди Дня Незалежності України вручила Почесні грамоти Кабінету Міністрів України та відомчі заохочувальні відзнаки працівникам органів прокуратури.