Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
В Офісі Генерального прокурора запрацювала оновлена приймальня громадян

Оновлену приймальню громадян Офісу Генерального прокурора відвідали Генпрокурор Андрій Костін разом з Надзвичайним і Повноважним Посолом Канади в Україні Наталкою Цмоць, керівником відділу INL Посольства США в Україні Джошуа Тембладором, Першим секретарем Посольства Королівства Нідерландів в Україні Кісом Катом, представниками посольства Канади в Україні, Посольства США в Україні, IDLO, а також Partnership Fund for a Resilient Ukraine.

«Продовжуємо вдосконалювати наші практики, аби надавати людям сучасний та ефективний сервіс. Відсьогодні приймальня громадян Офісу Генерального прокурора працює в новому форматі», – зазначив Генпрокурор.

Андрій Костін зауважив, що мова не лише про оновлення приміщення, впровадження електронної черги та покращення умов для громадян. Мова, у першу чергу, про зміну підходів у комунікації між інституцією та суспільством.

«Перезапуск приймальні громадян – ще один крок на шляху реформування та переосмислення того, якою має бути прокуратура та органи правопорядку в цілому. Не бездушною бюрократичною машиною, а сучасною установою, де система кримінальної юстиції працює на принципах відкритості, поваги до людини, захисту її інтересів, прав та свобод», – зазначив Генпрокурор.

Андрій Костін нагадав, що раніше був запущений проєкт «Прокурор Громади» з метою інтеграції прокурорів в локальні спільноти, аби не лише боротися зі злочинністю, а й попереджати її. Сформовані та вже діють на практиці стандарти роботи з постраждалими від сексуального насильства на війні. Працює Координаційний центр підтримки потерпілих і свідків.

«Ми перші в світі, хто створює такі інституції під час війни. І це лише одні з перших кроків на шляху до трансформації органів прокуратури, у відповідності до викликів часу й запитів суспільства», – наголосив Генпрокурор.

Він подякував Бюро Державного департаменту США з міжнародних питань у сфері боротьби з незаконним обігом наркотиків та правоохоронних питань (INL), Міжнародній організації права розвитку (IDLO), Фонду «Партнерство за сильну Україну» (Partnership Fund for a Resilient Ukraine), які допомагали у перезапуску приймальні громадян, та партнерам, які підтримують інституцію в процесі створення сучасної європейської прокуратури.