Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
В Офісі Генпрокурора на спільній нараді керівників правоохоронних та інших державних органів обговорили стан захисту природно-заповідного фонду

Заступниця Генерального прокурора Вікторія Літвінова провела нараду з питань охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду.

У ній взяли участь представники Національної поліції України, Державного бюро розслідувань, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Державної екологічної інспекції України, Державного агентства лісових ресурсів України, Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.

На нараді обговорили сучасні виклики та проблемні питання у сфері природно-заповідного фонду, що потребують невідкладного вирішення.

«Природно-заповідний фонд потерпає не лише від повномасштабної агресії, спостерігається збільшення випадків нецільового використання й протиправного вилучення земель природно-заповідного фонду, недотримання режимів його територій та об’єктів, їх необґрунтованого зменшення», – наголосила Вікторія Літвінова.

Увагу учасників зосереджено на необхідності удосконалення превентивного механізму захисту заповідних територій, усунення прогалин законодавства, які створюють корупційні ризики та можуть призвести до необґрунтованого вибуття заповідних земель.

Також акцентовано на необхідності посилення боротьби зі злочинами у сфері охорони навколишнього природного середовища та покращенні взаємодії між правоохоронними органами та органами державного нагляду (контролю).

За результатами спільної наради прийнято постанову, якою передбачено проведення низки узгоджених заходів задля захисту державних і суспільних інтересів, охорони та збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду як унікального національного багатства.