Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
В Офісі Генпрокурора обговорили питання посилення співпраці з протидії торгівлі людьми

В Офісі Генерального прокурора відбулося засідання Міжвідомчої робочої групи з питань виявлення, припинення та розслідування злочинів, пов’язаних із торгівлею людьми.

У ній взяли участь представники Офісу Генпрокурора, Національної поліції України, ДБР, Держприкордонслужби та Національної соціальної сервісної служби України.

Учасники проаналізували результати роботи за 2023 рік щодо протидії злочинності на цьому напрямі. Обговорили планові заходи правоохоронних та державних органів влади щодо своєчасного викриття фактів торгівлі людьми, а також покращення стану досудового розслідування.

«Проблема торгівлі людьми, на превеликий жаль, все ще залишається актуальною, однак з нею можна боротися і на це необхідно спрямовувати зусилля усіх інституцій держави», – зазначив начальник Департаменту нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, Офісу Генпрокурора Олег Пелепюк.

Він підкреслив, що Офіс Генерального прокурора постійно посилює протидію всім формам проявів торгівлі людьми.

Наразі обласні прокуратури зорієнтовано на нові підходи у роботі. Зокрема, закріплення на місцях прокурорів за цим напрямом, орієнтацію на постраждалих та сприяння їхньому доступу до допомоги.

Не менш важливим є забезпечення належної співпраці з міжнародними державними та громадськими організаціями у виявленні таких злочинів.

Увагу присутніх акцентовано на тому, що в умовах війни розслідування фактів торгівлі людьми потребує орієнтації на потерпілих, застосування нових механізмів під час збору доказів, а також налагодження міжнародної співпраці для ефективного захисту кожного українця незалежно від місця його перебування.