Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
В Офісі Генпрокурора обговорили протидію злочинам на ринку зерна

В Офісі Генерального прокурора під головуванням заступника Генпрокурора Дмитра Вербицького відбулося перше засідання міжвідомчої робочої групи, створеної наказом Генерального прокурора з метою підвищення ефективності діяльності правоохоронних органів щодо виявлення та припинення кримінальних правопорушень на ринку зерна.

У заході взяли участь заступник Генерального прокурора Ігор Мустеца, керівники підрозділів Офісу Генпрокурора, контролюючих та правоохоронних органів, а також народні депутати України.

Учасники зустрічі обговорили проблемні питання, які не сприяють забезпеченню законності на цьому напрямі та запропонували ініціативи, що дозволять досягти вагомих результатів щодо протидії злочинам, які вчиняються на ринку зерна.

Дмитро Вербицький наголосив на тому, що робота правоохоронних органів повинна бути зосереджена на вжитті заходів, спрямованих на виявлення схем, якими користуються суб’єкти вказаного ринку з метою отримання надприбутків, шляхом уникнення від оподаткування, подальшого їх відмивання та неповернення в Україну валютної виручки з таких операцій.

Водночас зауважив, що надані законодавством повноваження правоохоронним органам потрібно використовувати виважено, виключаючи випадки безпідставного втручання в роботу підприємств реального сектору економіки.