Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
В Офісі Генпрокурора обговорили співпрацю з представниками урядової делегації Канади

В Офісі Генерального прокурора пройшла зустріч керівників профільних структурних підрозділів відомства з представниками делегації урядовців та консульських службовців Канади. 

Обговорили перспективи співробітництва на ключових напрямах діяльності – повернення дітей, викрадених і незаконного депортованих до рф, розслідування воєнних, екологічних злочинів та робота зі свідками і потерпілими від російської агресії в Україні. 

В ході спілкування окреслили сфери для розбудови потенціалу двосторонньої співпраці та практичні кроки для надання допомоги у найбільш пріоритетних сферах з огляду на потреби української сторони. Окрему увагу було приділено процесам обміну інформацією, важливості аналізу даних при розслідуванні злочинів цієї категорії, потребу у проведенні тематичних тренінгів для прокурорів, надання технічної та експертної допомоги.

Участь у зустрічі від Офісу Генпрокурора взяли начальник Департаменту міжнародно-правового співробітництва Зураб Адеішвілі, радник Генерального прокурора Максим Попов, начальник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Юрій Бєлоусов, начальниця Департаменту захисту інтересів дітей та протидії домашньому насильству Юлія Усенко та керівниця Координаційного центру підтримки потерпілих і свідків Вероніка Плотнікова. 

Канадську сторону представляли Директор з питань надзвичайних ситуацій Яннік Ламонде, заступник Директора Мартін Брюне та старший аналітик тематичного підрозділу з питань захисту дітей, сім’ї та психічного здоров’я Еммануель Трембле.