Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
В Офісі Генпрокурора відбулась чергова робоча зустріч з бізнес-омбудсменом щодо скарг суб'єктів господарювання у кримінальних провадженнях

Представники Офісу Генерального прокурора провели робочу зустріч з бізнес-омбудсменом Романом Ващуком, присвячену захисту прав та інтересів підприємців.

У зустрічі взяли участь начальник Департаменту кримінальної політики та захисту інвестицій Офісу Генпрокурора Олексій Бонюк, начальник Управління захисту інвестицій та запровадження спеціалізації прокурорів цього департаменту Олександр Максименко, а також представники профільних департаментів та відомств.

Основну увагу приділили проблемним аспектам у визначених бізнес-омбудсменом кримінальних провадженнях, зокрема щодо можливих порушень з боку правоохоронців під час слідчих та процесуальних дій. Також були обговорені останні резонансні провадження.

Представники Офісу Генпрокурора надали всю актуальну інформацію та повідомили про результати вжитих заходів у кримінальних провадженнях, які були обговорені на попередніх зустрічах, зокрема про повернення вилученого майна.

“Важливо, щоб представники бізнесу, у разі виявлення неспівмірності застосування до них заходів процесуального характеру, одразу звертались до Департаменту кримінальної політики та захисту інвестицій з офіційними зверненнями та чіткими правовими позиціями, які ми зможемо враховувати при наданні оцінки тим чи іншим діям правоохоронних органів", — зауважив Олексій Бонюк.

Учасники зустрічі подякували один одному за системну співпрацю та домовились продовжити спільну роботу над ефективним забезпеченням захисту інтересів підприємців.

Нагадаємо, нещодавно Генеральний прокурор Андрій Костін провів зустріч з Радою бізнес-омбудсмена та представниками бізнес-спільноти, за результатами якої були визначені подальші кроки покращення взаємодії органів правопорядку та бізнесу в стратегічній перспективі.