Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
В Офісі Генпрокурора відбулася зустріч з представниками UkraineInvest щодо посилення співпраці в сфері захисту інвестицій

У зустрічі взяли участь заступник Генпрокурора Дмитро Вербицький, начальник Департаменту кримінальної політики та захисту інвестицій Олексій Бонюк, начальник Управління захисту інвестицій та запровадження спеціалізації прокурорів Олександр Максименко.

Учасники зустрічі обговорили основні аспекти комплексної взаємодії щодо захисту прав та інтересів інвесторів для формування сприятливого інвестиційного клімату та підвищення довіри до органів правопорядку.

За словами заступника Генпрокурора Дмитра Вербицького, наразі велика увага приділяється координації спільних зусиль з усіма профільними інституціями для відновлення та захисту порушених прав інвесторів.

"Офіс Генпрокурора проводить системну роботу для посилення і розширення взаємодії з іноземними та українськими бізнес-асоціаціями. Наша мета – забезпечити прозоре партнерство, яке сприятиме зростанню обсягів інвестицій, необхідних для економічного розвитку держави в умовах воєнного часу. Завдяки постійному діалогу ми разом шукаємо ефективні рішення актуальних проблем і знаходимо точки дотику в ключових питаннях", – зазначив Дмитро Вербицький.

За результатами зустрічі були узгоджені принципові моменти щодо посилення взаємодії з метою вирішення проблемних питань, а також можливі формати подальшої співпраці. Учасники зустрічі домовилися збільшувати зусилля задля ефективної комунікації між інвесторами та органами прокуратури.

UkraineInvest – урядовий офіс із залучення та підтримки інвестицій, створений у 2016 році для залучення прямих іноземних інвестицій та допомоги існуючим інвесторам у розширенні свого бізнесу в Україні. У 2021 році Уряд України визначив UkraineInvest уповноваженою установою для підтримки інвестиційних проектів, які мають намір отримати державну підтримку.