Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
В скоєнні замаху на вбивство казахського журналіста підозрюються двоє громадян Казахстану, їх оголошено в міжнародний розшук

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури двом громадянам Республіки Казахстан повідомлено про підозру у замаху на умисне вбивство, вчиненому на замовлення та за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 15 п. п. 11, 12, ч. 2 ст. 115 КК України).

Замах на громадянина Казахстану стався 18 червня у Шевченківському районі столиці неподалік будинку, де потерпілий мешкає з дружиною.

Завдяки скоординованим діям правоохоронців попередньо встановлено, що двоє чоловіків ретельно спланували вбивство журналіста, який має в Україні статус біженця.

Підозрювані прибули на територію України 2 червня, перетнувши польсько-український кордон. У столиці вони орендували квартиру та придбали автомобіль.

За потерпілим певний час спостерігали, вивчаючи його маршрути.

18 червня, в день скоєння злочину, один з підозрюваних підійшов до машини постраждалого, зробив постріл, а його спільник спостерігав за ситуацією навколо будинку. Після цього вони залишили місце злочину.

Територію України підозрювані покинули в день скоєння замаху на умисне вбивство, перетнувши кордон України та Молдови. Наразі їх оголошено в міжнародний розшук.

Голосіївським районним судом міста Києва двом громадянам Казахстану заочно обрано запобіжні заходи – тримання під вартою.

Слідство триває, вживаються заходи щодо затримання підозрюваних.

Досудове розслідування – слідчі та оперативні підрозділи Головного управління Нацполіції у м. Києві.