Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Вбивав та катував мирних мешканців у Бучі - встановлено першого підозрюваного

За процесуального керівництва Бучанської окружної прокуратури встановлено та заочно повідомлено про підозру військовослужбовцю Управління федеральної служби військ нацгвардії РФ у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством (ч. 1, 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, у березні 2022 року, перебуваючи у місті Буча, підозрюваний жорстоко поводився з мирними громадянами, які не брали участі у бойових діях та не мали зброї. Разом з іншими військовослужбовцями РФ він вбив чотирьох мирних мешканців. Їх тіла знайшли із зав’язаними за спиною руками та слідами катувань.

Також встановлено, що російський військовослужбовець примушував іншого потерпілого зізнатися у підривній діяльності проти армії РФ. Для цього він бив чоловіка прикладом автомата, гардою для ножа, руками й ногами. Змушував його нюхати мертве тіло, та, імітуючи страту, стріляв поруч з вухом беззбройного мирного мешканця.

Особу військовослужбовця Росгвардії, який вбивав людей у місті Буча, встановлено завдяки вжитим прокурорами заходам та допомозі журналістів «Слідство. Інфо». Наразі перевіряється його причетність до скоєння інших воєнних злочинів на території Київщини. Вирішується питання про оголошення підозрюваного у міжнародний розшук.

Досудове розслідування здійснюється Бучанським райуправлінням ГУ Нацполіції в Київській області, оперативний супровід - Департаментом захисту інтересів суспільства і держави Національної поліції України.


Якщо ви впізнаєте цього російського військовослужбовця і маєте свідчення про його причетність до інших звірств - надсилайте докази на наш єдиний хаб https://warcrimes.gov.ua/

або звертайтеся до Київської обласної прокуратури: 097-053-04-65, 097-838-31-87, 050-107-66-75; Бучанської окружної прокуратури: 063-530-69-06.