Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Вбивство байкера на Харківському шосе – апеляційний суд залишив в силі вирок обвинуваченому

За підтримання публічного обвинувачення столичною прокуратурою Київський апеляційний суд залишив без змін вирок суду першої інстанції, яким обвинуваченого в умисному вбивстві мотоцикліста на Харківському шосе та вчиненні хуліганства засуджено до 12 років 6 місяців позбавлення волі

Прокурори у суді довели, що в травні 2017 року під час дорожнього конфлікту обвинувачений здійснив постріли в мотоцикліста, який зупинився на перехресті. Потерпілий від отриманих поранень помер, а обвинувачений втік з місця скоєння злочину.

Окрім цього, у 2016 році, перебуваючи на парковці біля столичного супермаркету, обвинувачений кілька разів стріляв у бік охоронця.

Під час досудового розслідування чоловік продовжував вчиняти злочини. Зокрема, перебуваючи за рішенням суду у психіатричній лікарні, систематично залишав цей заклад, а також зберігав у своїй палаті наркотичні речовини.

Вироком Дарницького районного суду міста Києва від 2 грудня 2021 року чоловіка визнано винним в умисному вбивстві та хуліганстві і засуджено до 12 років 6 місяців позбавлення волі (ч. 1 ст. 115 та ч. 4 ст. 296 КК України).

Наразі вирок суду першої інстанції набрав законної сили. Обвинувачений перебуває під вартою.