Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Вбивство через татуювання – в Одесі судитимуть нацгвардійця

За процесуального керівництва Одеської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері до суду направлено обвинувальний акт стосовно військовослужбовця контрактної служби однієї з військових частин Нацгвардії України та громадянина за фактом вбивства з хуліганських мотивів (п. 7 ч. 2 ст. 115 КК України).

Розслідуванням встановлено, що в ніч з 17 на 18 липня 2021 року військовослужбовець, перебуваючи в м. Одеса, разом зі своїм знайомим розпивали алкогольні напої. Під час раптово виниклих неприязних відносин до перехожого через наявність у нього татуювання, зміст якого виражає зневагу до правоохоронців, вони завдали йому безліч ударів руками та ногами в різні частини тіла й голови. Потерпілий помер у реанімаційному відділенні міської лікарні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі слідчого відділу (з дислокацією у м. Одеса) територіального управління ДБР, розташованого у м. Миколаєві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

За матеріалами Спеціалізованої прокуратури у військовій

та оборонній сфері Південного регіону