Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Вбивство, катування та зґвалтування чоловіка – на Сумщині підозрюються двоє осіб

За процесуального керівництва Сумської окружної прокуратури двом особам повідомлено про підозру за фактом умисного вбивства, катування та зґвалтування потерпілого (п. 12 ч. 2 ст. 115, ч. 3 ст. 152, ч. 2 ст. 127 КК України).

За даними слідства, у 2019 році на фермерському господарстві на околиці с. Кам’яне наймані працівники будували стійло для тварин. Після завершення роботи працівники влаштували застілля. Під час розпиття спиртних напоїв між двома з них виник конфлікт через оплату праці. Після цього підозрювані близько п’яти годин утримували потерпілого, сокирою та лопатою наносили йому удари, а також ґвалтували дерев’яною палицею. Від отриманих травм потерпілий помер. Його труп заховали на території фермерського господарства і лише у березні 2020 року його випадково виявили.

З того часу тривали оперативно-розшукові заходи, спрямовані на встановлення обставин події. За результатом слідства вдалося зібрати докази причетності до злочину раніше неодноразово судимого чоловіка та його спільниці.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Сумського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Сумської обласної прокуратури