Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Вбивство військовослужбовця через дорожній конфлікт – судитимуть трьох осіб

Голосіївська окружна прокуратура м. Києва скерувала до суду обвинувальний акт стосовно трьох учасників дорожнього конфлікту, внаслідок якого загинув військовослужбовець.

Розслідуванням встановлено, що 21 жовтня 2022 року у Голосіївському районі м. Києва між потерпілим, який керував автомобілем «Хюндай» та водієм «Лексус» виник конфлікт щодо першочерговості проїзду. Під час суперечки пасажири «Лексус» побили потерпілого. Після цього водій «Лексуса» здійснив у нього постріл та разом з товаришами втік.

Від отриманих травм потерпілий помер.

Правоохоронці затримали нападників по «гарячих слідах».

Двом обвинуваченим інкриміновано хуліганство, що супроводжувалося особливою зухвалістю, вчинене групою осіб із застосуванням предмета, спеціально пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень (ч. 4 ст. 296 КК України). Водію «Лексус» інкриміновано умисне вбивство, вчинене з хуліганських мотивів ( п. 7 ч. 2 ст. 115 КК України).

Наразі обвинувачені перебувають під вартою.

Досудове розслідування здійснювалося Голосіївським управлінням поліції ГУ НП м. Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.