Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Вбивство власної дитини — на Харківщині підозрюється 18-річна мати

За процесуального керівництва Дергачівської окружної прокуратури Харківської області 18-річній дівчині повідомлено про підозру в умисному вбивстві малолітньої дитини (п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України).

За даними слідства, 23 січня 2022 року у с. Безруки підозрювана, перебуваючи вдома, народила доньку. 25 січня 2022 року мати перекрила руками дихальні шляхи дитини, від чого донька померла. Після цього вона сховала тіло дитини на території домоволодіння, повідомивши чоловіку, що віддала немовля соціальним службам. Через декілька днів мати чоловіка виявила труп дитини та звернулась до поліції. Того ж дня дівчину було затримано.

Ухвалою суду підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. У зв’язку з тяжкістю вчиненого кримінального правопорушення, прокуратура оскаржуватиме ухвалу до суду апеляційної інстанції.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється відділом поліції №3 Харківського районного управління поліції №3 Головного управління Нацполіції в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Харківської обласної прокуратури