Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Вчинення смертельної ДТП – на Луганщині правоохоронцю повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру співробітнику Лисичанського міського відділу Управління поліції охорони в Луганській області у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілому (ч. 2 ст. 286 КК України).

За даними слідства, у січні 2021 року у позаслужбовий час правоохоронець їхав на власному авто у м. Лисичанськ, порушуючи швидкісний режим. Виконуючи маневр з випередження іншого автомобіля, він не вжив належних заходів для зменшення швидкості та здійснив наїзд на пішохода, який рухався по лівому краю проїжджої частини в попутному напрямку. Під час аварії 82-річна жінка отримала велику кількість тяжких тілесних ушкоджень, від яких померла на місці події.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Краматорську, оперативний супровід – Луганським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Луганської обласної прокуратури