Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Вчинення у нетверезому стані смертельної ДТП за участі дітей – на Луганщині судитимуть водія (ФОТО)

Ювенальними прокурорами Луганської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно водія, який скоїв смертельну дорожньо-транспортну пригоду за участі чотирьох дітей. Йому інкримінується порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого (ч. 3 ст. 286-1 КК України).

За даними слідства, у травні 2021 року у селі Містки Сватівського району водій, рухаючись на автомобілі у стані алкогольного сп’яніння, здійснив наїзд на чотирьох підлітків. Вони йшли узбіччям автодороги у попутному напрямку. Проведеним освідуванням встановлено, що вміст алкоголю в крові чоловіка становив 1,33 проміле. Внаслідок ДТП від отриманих тілесних ушкоджень 14-річний хлопець загинув на місці. Ще трьох потерпілих – двох дівчат та хлопця віком 13-15 років госпіталізували до лікарні:.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Луганській області.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Луганської обласної прокуратури