Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Вели вогонь по українських позиціях – чотирьох стрілків нзф рф засуджено до 15 та 12 років за ґратами

Прокурори Донецької обласної прокуратури довели у суді провину чотирьох громадян у державній зраді та участі у терористичній організації (ч. ч. 1, 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України). Їх засуджено до 15 та 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Суд встановив, що з лютого 2022 року мешканець смт Новий Світ Макіївської міської територіальної громади воював проти Збройних Сил України у лавах «1-ї Словʼянської бригади днр» та «114-ї ОМСБр». Стрілок виконував бойові завдання у Донецькій та Запорізькій областях, а також на території м. Джанкою АР Крим. 

Житель м. Ровеньки Луганської області служив у «206-му полку народної міліції 2-го армійського корпусу лнр» та 7-й ОМСБр, підконтрольній рф. Він обстрілював позиції ЗСУ на Харківщині, Луганщині і Донеччині - поблизу м. Соледара, займався обладнанням блокпостів і забезпечував свій підрозділ харчуванням. 

Його земляк з цієї ж бригади також брав участь в бойових діях на боці окупантів та облаштовував вогневі позиції нзф на захоплених ними територіях. 

Мешканець м. Донецька з 2014 року служив у так званому Козачому союзі «Область війська Донського» та перебував на бойових чергуваннях в м. Жданівці. У 2022 році був мобілізований до мотострілецького батальйону. Після призначення командиром відділення воював поблизу с. Оленівки, с. Степне Волноваського району й с. Комишувахи Луганської області. Як оператор-навідник БМП займався військовою підготовкою особового складу. Також охороняв штаб підрозділу, перевозив боєприпаси, ремонтував техніку окупантів.  

Восени 2023 року всіх чотирьох затримали наші захисники у Покровському та Бахмутському районах.

Досудові розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.